Haetko apua taloudenhallintaan?
Onko oma talous sekaisin?

Asuntolainojen kysyntä Nordeassa ennätyskorkealla – kolmannella neljännekselle lähes 40 prosentin kasvu

Uusien asuntolainojen myyntivolyymit olivat vuoden kolmannella neljänneksellä selkeällä kasvu-uralla. Nordean myöntämien asuntolainojen määrä kasvoi lähes 40 prosentilla vuoden takaiseen verrattuna.

”Kaikki merkit viittaavat siihen, että kysyntä pysyy vilkkaana myös vuoden lopulla ja vuodesta tulee kokonaisuutena asuntolainojen myynnin osalta erittäin hyvä”, Nordean liiketoimintajohtaja Minna Parhiala kertoo.

Asuntomarkkinoilla on kokonaisuudessaan nähty jo keväästä lähtien merkittävä piristyminen ja Nordeassa kysynnän kasvu näkyy erityisesti pääkaupunkiseudulla, johon suurin osa lainoista painottuu. Kasvua on kuitenkin myös muissa kasvukeskuksissa. Nordean myöntämien asuntolainojen arvo ylsi tammi-lokakuussa yli 3,8 miljardiin euroon, mikä on 17,5 prosenttia vuoden takaista enemmän. 

”Vahva asemamme kasvukeskuksissa ja erityisesti pääkaupunkiseudulla näkyy myös suurempana markkinaosuutena. Markkinaosuutemme Helsingin, Espoon ja Vantaan talousalueilla on ollut kasvussa, kun se muutoin on säilynyt kolmanneksessa koko markkinasta”, Parhiala lisää.

Korkosuojauksen suosio kasvussa

Yhä useampi suojaa asuntolainansa koronnousulta. Korkosuojia hankitaan niin uusiin kuin jo olemassa oleviinkin lainoihin. Yli puolet Nordean kaikista asuntolainoista on korkosuojattu. 

”En ihmettele korkosuojauksen suosiota. Sitähän voi verrata vaikka kotivakuutukseen, joka meillä lähes kaikilla on. Siinä missä vakuutamme talon tulipalon varalta, vaikka tulipalo on epätodennäköinen, niin kun haluaa olla varma, että korkotason vaihtelu ei heiluta taloutta, kannattaa ottaa korkosuoja. Useat asuntovelalliset arvostavat sitä, että tietävät velanhoitomenojen minimin ja maksimin pidemmälle tulevaan. Nyt matalien korkojen aikana korkojen nousulta voi suojautua hyvin edullisesti”, Nordean Parhiala toteaa.

Myös muu riskivakuuttaminen on nostanut suosiotaan ja noin kolmannes asiakkaista on ottanut tällaisen vakuutuksen osaksi asuntolainaansa.

”Kun laina-ajat ovat pidentyneet, mielestäni on tärkeää, että asiakkaat suojautuvat myös muiden riskien, kuten työttömyyden tai sairauden varalta”, Parhiala pohtii.

Lähde: Nordea


Apple Pay maksaminen on nopea ja helppo tapa maksaa ostokset

Apple Pay maksaminen on helppoa. Teet ostoksia helposti ja turvallisesti omalla iPhonellasi, iPadillasi, Apple Watchillasi tai Mac-tietokoneellasi. Maksaminen kaupoissa, verkossa ja sovelluksissa on mahdollista näillä laitteilla yhdellä kosketuksella tai vilkaisulla, ilman,että sinulla on muovikorttia. 

Eetu “Eedspeaks” Pesonen

Eetu “Eedspeaks” Pesonen on suomalainen nettisisällön konkari, videobloggaaja ja podcastaaja. Hänen YouTube-kanaval­laan eeddspeaks on yli 325 000 tilaajaa. Pesonen on kasva­nut internetin äärellä, mikä tarjoaakin täydellisen alustan ihmishistorian tapahtumien tutkimiselle. 

Telia 5G kartta

DNA:n ja Telian yhteisesti omistama Suomen Yhteisverkko aloittaa kattavan 5G-verkon rakentamisen Loviisassa ja Pyhtäällä maanantaina 10. lokakuuta. Nopeamman 5G-verkon rakentamisen myötä myös 4G-yhteydet paranevat alueella. Paremmille yhteyksille on tarvetta, sillä mobiilidatan käyttö on moninkertaistunut Suomessa viime vuosina. Tutustu Telia 5G kartta aiheeseen.

Trackbacks & Pings

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *