Haetko apua taloudenhallintaan?
Onko oma talous sekaisin?

Pienlaina

Pienlainat ja pikavipit tulivat Suomessa mahdollisiksi vuosituhannen alkupuolella ja alkuvuodet menivätkin lainoittaja edellä eli korot olivat taivaita hipovia ja ihmiset ajautuivat helppojen pikavippien kautta lainaongelmiin – tai ei siis edes iso osa lainansaajista, mutta osa kuitenkin, ja tästä nousi siihen aikaan poru. Etenkin pikavipit nousivat nopeasti suureen suosioon, niiden nopeuden ja helpon luottopäätöksen ansiosta.

Seurauksena näiden pienlainojen seurantaa ja lakeja on muutettu niin, että nyt lainoilla on selkeät lainakatot ja jokaisen lainanmyöntäjän pitää kuulua rekisteriin ja jokaisen lainahakemuksen yhteydessä lainanhakijan tulee selkeästi nähdä ja ymmärtää, mitkä lainaan liittyvät korot ja kulut ovat sekä prosentteina että euroina.

Pikavipit ei ole historiaa

Pikavipit eivät loppuneet siihen, että pienlainojen ehtoja tarkennettiin. Markkinoilta vain putosivat ne yritykset, jotka oikeasti hakivat isoilla koroilla suuria voittoja ja nyt jäljellä olevat yksityiset lainanantajat toimivat annetuista rajoissa ja meno on selkeästi rauhallisempaa kuin alkuvuosia + lainanhakijoilla on entistä enemmän tietoa tarjolla niin lainantajien omilla sivustoilla kuin erilaisilla lainojen koontisivustoilla.

Lainanhakeminen

Nykyään pikalainan tai joustoluoton hakeminen käy nopeasti ja vaivatta internetin lomakkeella. Sivustoja on vaikka kuinka monta ja useimmat toimivat sillä periaatteella, että ne lähettävät sen lomakkeen tiedon useille lainanantajille ja lainanhakija voi sitten valita useammasta lainatarjouksesta parhaan – eli hakijan ei tarvitse itse kahlata kymmentä tai kahtakymmentä yksityistä lainanmyöntäjää läpi, vaan kaikki käy yhden sivuston kautta.

Lainatarjous ei vielä tarkoita, että laina olisi myönnetty tai se olisi pakko ottaa. Laitantarjous antaa lainanhakijalle kuitenkin hyvän lähtökohdan lopullisen lainan hakemiselle, koska jo tässä vaiheessa hänelle näytetään lainojen todelliset korot ja kulut.

Pankkilaina vai yksityislaina

Kumman lainan sitten valitsetkaan, tee itsellesi selväksi, että laina pitää maksaa takaisin sovitussa ajassa ja sovituin erin. Totta kai voit maksaa lainan myös nopeammin ja on lainoja, jotka toimivat tililimiitin tavoin, mutta yleisesti ottaen, lainanhakeminen ja lainanmaksaminen ovat henkilön itsensä vastuulla – kukaan ei kysy perästä, minne rahat käytettiin.

Tällä sivustolla emme ohjaa ihmisiä kumpaankaan suuntaan, mutta tarjoamme infoa molemmista tavoista rahoittaa omia ja yrityksen tarpeita.