Haetko apua taloudenhallintaan?
Onko oma talous sekaisin?

Visma laajentaa osakaspohjaansa uusien sijoittajien myötä – yrityksen arvo nousee 16 miljardiin euroon

Vismaan sijoittavat johtavat yhteisösijoittajat Aeternum Capital, Norjan valtion eläkerahasto (Folketrygdfondet), Vind ja GIC.

Visma, yksi Euroopan johtavista julkisten ja yksityisten sektorin ohjelmistotoimittajista, ilmoittaa tänään laajentaneensa osakaspohjaansa myymällä osakkeitaan seuraaville johtaville yhteisösijoittajille: Aeternum Capital, Norjan valtion eläkerahasto (Folketrygdfondet), Vind ja GIC. Kaupan myötä Visman arvo nousee 16 miljardiin euroon. Uudet sijoittajat tukevat Visman menestystä ja laajentumista Euroopassa.

Kaupan toteutumisen jälkeen Hg, ohjelmistoalan johtava kansainvälinen sijoitusyhtiö, omistaa edelleen enemmistöosuuden Vismasta yhdessä GIC:n, ICG:n, CPPIB:n, General Atlanticin, TPG:n, Warburg Pincusin, yrityksen johdon ja uusien sijoittajien kanssa. Myös suomalaisia eläkerahastoja on Visman osakkaina rahastojen kautta.

Visman ydinstrategia säilyy ennallaan. Yrityksen ensisijaisena tavoitteena on jatkossakin tarjota korkealaatuisia tuotteita ja palveluita, alansa ensiluokkaisinta asiakaspalvelua ja pilvipalveluiden innovaatioita liiketoiminnan tehokkuuden saavuttamiseksi. Alun perin pääasiassa Pohjoismaissa toiminut Visma on strategiansa myötä kehittynyt yhdeksi yksityisen ja julkisen sektorin kannalta liiketoimintakriittisimmistä ohjelmistotoimittajista Euroopassa. Visman vuotuinen liikevaihto on kasvanut keskeytyksettä jo 20 vuoden ajan. Yritys on keskittynyt rakentamaan maailmanluokan pilviratkaisuja, jotka auttavat asiakkaita parantamaan tuottavuuttaan ja kilpailukykyään.

Visman toimitusjohtaja Merete Hverven toteaa: ”Olemme saavuttaneet asemamme Euroopassa Visman työntekijöiden ansiosta. Heillä on paikallisosaamista, ja he ovat lahjakkaita, yrittäjähenkisiä sekä sitoutuneita työhönsä. Visma on jo useiden vuosien ajan saanut hyötyä kannustavien ja asiantuntevien sijoittajiensa tuesta, mikä on ollut liiketoiminnan kasvun kannalta erittäin arvokasta.”

”Toivotamme uudet sijoittajat lämpimästi tervetulleiksi, ja jatkamme edelleen maailmanluokan pilvipalveluiden kehittämistä. Digitaalisten palveluiden tulevaisuus näyttää valoisalta, sillä yhä useammat yritykset ymmärtävät pilviratkaisujen arvon tärkeimpien liiketoimintaprosessiensa hoitamisessa. Omistautuneet työntekijämme, kansainvälinen näkyvyytemme ja verkostomme sekä jatkuvasti kasvavan sijoittajapohjamme tuki ovat luoneet Vismalle ainutlaatuisen aseman edistää tätä kasvua”, Hverven jatkaa.

Välittäjinä kaupassa toimivat ABG Sundal Collier ja Goldman Sachs International ja oikeudellisina neuvonantajina Ropes & Gray, Skadden ja Wiersholm.

Lähde: MyNewsDesk

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *