Haetko apua taloudenhallintaan?
Onko oma talous sekaisin?

Satakuntaan osoitetut EU:n maaseuturahaston tuet sidottiin täysimääräisesti maaseutumme kehittämiseen

Satakuntaan myönnettiin ohjelmakaudella 2014-2020 yhteensä 35 M€ EU:n maaseuturahaston tukia. Satakunnan ELY-keskus myönsi vuoden loppuun mennessä Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmassa Satakuntaan osoitetut EU:n maaseuturahaston määrärahat kokonaisuudessaan.

Tuesta 60 % kohdistettiin suoriin yritystukiin ja 40 % maaseudun kehittämistukiin. Vahvoina kehittämiskohteina korostuivat ruokaketjun ja maaseudun monipuolisen yritystoiminnan kehittäminen. Myös yhteistyön merkitys uusien tuotantomenetelmien ja ratkaisujen kehittämisessä näkyi vahvasti rahoitetuissa kohteissa.

Satakunnassa tehdään aktiivista kehittämistyötä

Maaseuturahoituksen määrärahoja jäi sitomatta osassa ELY-keskuksista vuonna 2020 ja ne ohjataan ministeriön toimesta uudelleen eri ELY-alueille alueiden tarpeiden mukaan. Satakunnan alueella ei jäänyt sitomatta maaseuturahaston määrärahoja. Sen sijaan rahoituskelpoisia hakemuksia saapui enemmän kuin tukea oli myönnettävissä. Rahoitettavat hankkeet valittiin pisteytysmenettelyn perusteella.

– Tämä on vahva osoitus siitä, että satakuntalaisilta yrityksillä ja toimijoilla riittää uusia kehitysideoita sekä tietotaitoa niiden toteuttamiseen. Satakunnassa on näin ollen kysyntää maaseudun kehittämisrahoitukselle, kehittämisasiantuntija Salme Pihlajamaa Satakunnan ELY-keskuksesta toteaa.


Siirtymäkaudella rahoitusta myönnetään nykyisen ohjelman mukaisesti

Vuosi 2021 käynnistää maaseudun kehittämisessä kahden vuoden siirtymäkauden. Kehittämisvaroja myönnetään siirtymäkauden varoista nykyistä lainsäädäntöä ja kehittämisohjelmaa noudattaen. Satakunnan ELY-keskuksen siirtymäkauden ensimmäiseen hakujaksoon jätettävät hakemukset tulee olla toimitettuna yritystukihakemuksien osalta helmikuun loppuun mennessä ja kehittämishankkeiden osalta 30.4.2021 mennessä.

Lähde: STT Info

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *