Haetko apua taloudenhallintaan?
Onko oma talous sekaisin?

CapMan kerää yli 300 milj. euroa uuden avoimen pohjoismaisen asuinkiinteistörahaston ensimmäisessä sulkemisessa ja sopii samalla yli 500 milj. euron suuruisen asuntosalkun hankinnasta Helsingissä

CapMan kerää yli 300 milj. euroa uuden avoimen pohjoismaisen asuinkiinteistörahaston ensimmäisessä sulkemisessa ja sopii samalla yli 500 milj. euron suuruisen asuntosalkun hankinnasta Helsingissä

CapMan Real Estate on perustanut pohjoismaisiin asuinkiinteistöihin sijoittavan rahaston (”Rahasto”). Rahastoon on tähän mennessä kerätty yli 300 miljoonaa euroa sijoitussitoumuksia kansainvälisiltä sijoittajilta. Rahasto on rakenteeltaan avoin ja sen oman pääoman odotetaan kasvavan yli miljardiin euroon vuoden 2023 loppuun mennessä. 

Uuden Rahaston myötä CapMan Real Estate jatkaa sen mittavaa ja menestyksekästä sijoitustoimintaa asuinkiinteistöihin, joihin se on sijoittanut yli 2,2 miljardia vuodesta 2014 lähtien.

Markkinoilla on suuri sijoittajakysyntä tuotteelle, joka sijoittaa yksinomaan pohjoismaisiin vuokra-asuntoihin. Tunnemme markkinan erinomaisesti ja meillä on hyvät suhteet paikallisiin toimijoihin mukaan lukien kiinteistöjen omistajat ja -kehittäjät. Uskomme, että kiinteistöjen hallinnoinnissa paikallisella, aktiiviseen arvonluontiin keskittyvällä lähestymisellämme voimme merkittävästi parantaa tuottoja myös core-tyyppisessä maltillisen riskin rahastossa”, kertoo CapMan Real Estaten managing partner Mika Matikainen.

”Uskomme, että vahva kokemuksemme sektorista sekä menestys aiemmissa sijoituksissamme pohjoismaisiin asuinkiinteistöihin edesauttavat meitä Rahaston koon merkittävässä kasvattamisessa tulevina vuosina. Meillä on vahva hankevirta uusille, strategian mukaisille sijoituskohteille Rahastoomme”, kommentoi CapMan Real Estaten Tanskan managing partner Torsten Bjerregaard.

Rahaston ensimmäinen sijoitus

Rahasto on perustamisensa yhteydessä allekirjoittanut sopimuksen merkittävän asuinportfolion hankkimisesta ICECAPITAL:ilta. Portfolio koostuu pääkaupunkiseudulla ja kehyskunnissa sijaitsevasta 29 modernista asuinkiinteistöstä, joissa on yhteensä 1 854 asuntoa ja joiden yhteenlaskettu vuokrattava pinta-ala on 88 279 m2. Kiinteistöt on rakennettu vuosien 2016–2021 aikana ja ne ovat erittäin hyvässä kunnossa, joten kohteiden korjaustarpeen odotetaan olevan erittäin vähäinen seuraavan 10 vuoden aikana.

”Talot sijaitsevat houkuttelevilla paikoilla eri kasvukeskuksissa pääkaupunkiseudulla hyvien liikenneyhteyksien varrella. Asuntojen suhteellisen pienet koot ovat linjassa vallitsevien trendien kanssa, joiden mukaan pienempien kotitalouksien sekä vuokra-asumista suosivien osuus väestöstä kasvaa”, sanoo CapMan Real Estaten Suomen maajohtaja Juhani Erke.

CapMan Real Estaten pohjoismaiseen tiimiin kuuluu yli 40 kiinteistöalan ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa ja Oslossa. CapMan Real Estate hallinnoi tällä hetkellä yhteensä yli 3,6 miljardin euron kiinteistövarallisuutta.

Lähde: News Cision

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *