Haetko apua taloudenhallintaan?
Onko oma talous sekaisin?

Tilitoimistojen rahanpesulain noudattamisen tarkastukset käynnissä

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on aloittanut rahanpesulain perusteella tehtävät tarkastukset tilitoimistoissa. Alla on AVI:n tiedote tavoitteista ja tarkastuksen kulusta.

Tarkastusten tavoitteena on selvittää, noudattavatko tarkastuskohteiksi valikoituneet yritykset rahanpesulain velvoitteita omassa toiminnassaan. Tarkastuksella valvotaan muun muassa riskiarvion laatimiseen, asiakkaan tuntemiseen ja yrityksen sisäisiin toimintaohjeisiin ja -periaatteisiin liittyvien velvoitteiden täyttämistä.

Aluehallintovirasto suorittaa loppuvuoden aikana useita tilitoimistojen tarkastuksia. Tarkastuskohteiksi on valittu eri kokoisia, eri puolella Suomea toimivia yrityksiä ja yksityisiä elinkeinonharjoittajia. Tilitoimiston valikoituminen tarkastuskohteeksi ei merkitse sitä, että yritystä epäiltäisiin rahanpesulain velvoitteiden laiminlyönnistä. Myös muita toimialoja valvotaan parhaillaan.

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi kaikki tarkastukset toteutetaan tällä hetkellä asiakirja- ja etätarkastuksina. Tarkastukseen kuuluu asiakirjapyyntöjä sekä etäyhteyksin toteutettava tarkastustilaisuus. Tarkastuksen jälkeen valvonnan kohteena olleelle yritykselle toimitetaan tarkastuskertomus, jossa kerrotaan tarkastuksen kulusta ja arvioidaan velvoitteiden noudattamista. Rahanpesulain noudattamisen laiminlyöneelle ilmoitusvelvolliselle voidaan määrätä hallinnollinen sanktio.

Lähde: MyNewsDesk

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *