Haetko apua taloudenhallintaan?
Onko oma talous sekaisin?

Miljoonan jokihelmisimpukkahanke alkaa Pirkanmaalla – osallistu yleisötilaisuuteen

Pirkanmaan ELY-keskus on saanut erittäin uhanalaisen jokihelmisimpukan eli raakun elinolojen parantamiseen yli miljoona euroa EU:lta. Yleisötilaisuus järjestetään 23.2.2022 Hämeenkyrössä sekä etäyhteydellä. Paikalla kahvitarjoilu.

Pirkanmaan ELY-keskus on aloittamassa laajan jokihelmisimpukan eli raakun elinolojen parantamishankkeen. Kaikille avoin yleisötilaisuus LIFE Revives -hankkeesta järjestetään 23.2.2022 kello 17-20.

Tilaisuus järjestetään etänä Teams-yhteydellä. Sitä on mahdollista koronatilanteen salliessa seurata myös paikan päällä:

  • Saskyn ammatti-instituutti Iisakissa Hämeenkyrössä (Taitokuja 3, Hämeenkyrö)
  • Hämeenkyrön Lavajärven Päivölässä (Komintie 215, Hämeenkyrö)

Tervetuloa kaikki raakuista ja Pirkanmaan raakkujoista kiinnostuneet!

Ilmoittaudu 15.2. mennessä

Yleisötilaisuudessa kuullaan Pirkanmaan raakkujen tilanteesta ja millaisia toimia raakkujen elinolosuhteiden elvyttämiseksi on suunniteltu. Hankkeen on määrä kestää kuusi vuotta.

Tilaisuudessa saa esittää kysymyksiä ja ajatuksia raakuista sekä niiden elinolojen parantamisesta. Erityisesti toivotaan keskustelua jokikohtaisista yhteistyöryhmistä, joita on tarkoitus perustaa Pirkanmaalle. Tilaisuudessa ideoidaan yhteistyöryhmiä sekä niiden toimintaa. Pirkanmaan ELY-keskus tarjoaa tilaisuudessa kahvit.

Ohjelma: 

  • LIFE Revives hankkeen esittely (Emmi Lehkonen /Pirkanmaan ELY)
  • Pirkanmaan raakkujoille suunniteltujen toimien esittely (Emmi Lehkonen /Pirkanmaan ELY)
  • Tietoisku: raakkujen laitoskasvatus ja raakkujen lastentarhat (Jyväskylän yliopisto)
  • Jokikohtaiset yhteistyöryhmät ja niiden perustaminen vuonna 2022 (Pirkanmaan ELY)
  • Keskustelua ja kysymyksiä

Tilaisuuden järjestämisessä huomioidaan koronavirustilanne ja terveysviranomaisten ohjeistukset. Kokoukseen voi osallistua myös etäyhteydellä.

Ennätyssuuri rahoitus elvyttämistyöhön

EU:n LIFE-rahastosta myönnettiin syyskuussa 2021 ennätyssuuri rahoitus uhanalaisen raakun ja sen isäntäkalojen eli lohen ja taimenen elinympäristöjen parantamiseen Suomessa, Ruotsissa ja Virossa. Pirkanmaan ELY-keskus sai EU-tukea raakkujen elinolojen parantamiseen reilut miljoona euroa. Hankkeessa kunnostetaan ja elvytetään Pirkanmaan raakkujokia, eli Turkimusojaa, Ruonanjokea ja Pinsiön-Matalusjokea ja niiden valuma-alueita.

Hankkeen toimet toteutetaan yhteistyössä maanomistajien kanssa ja heidän suostumuksellaan. Maanomistajille lähetettiin infokirje hankkeesta jo hakuvaiheessa ja lopulliset suostumukset elvyttämistoimiin pyydetään hankkeen aikana.

Lähde: STT Info


Muuta luettavaa muualta

Samsung ja suosittu TikTok lanseeravat StemDrop -musiikkialustan

Uusi kansainvälinen musiikkialusta StemDrop heijastaa Samsungin sitoutumista luovan ilmaisun vahvistamiseen. TikTokin käyttäjät voivat sen avulla löytää uutta musiikkia ja aloittaa maailmanlaajuisia musiikkiyhteistöitä.

Digitaalinen markkinointi: Menestyksen avain digiaikakaudella

Digitaalinen markkinointi on korvaamaton työkalu yrityksille tavoittaessaan laajaa kohdeyleisöä, luodessaan vahvaa brändiä ja kasvattaessaan myyntiään. Tehokas digitaalinen markkinointistrategia hyödyntää hakukoneoptimointia, sosiaalista mediaa, sisältömarkkinointia ja maksettua mainontaa. Se tarjoaa yrityksille mahdollisuuden menestyä tässä digitaalisessa liiketoimintaympäristössä. Tutustu myös Google hakukoneoptimointi aiheeseen!

Liiku kätevästi kaupungilla – Sähköpotkulauta vuokraus

Koe vaivaton tapa liikkua kaupungissa sähköpotkulaudan avulla. Sähköpotkulauta vuokraus tarjoaa joustavan ja ympäristöystävällisen vaihtoehdon liikkumiseen. Nappaa kätevästi lähin potkulauta, käytä sitä tarpeesi mukaan ja palauta helposti loppumatkasta. Unohtumattomat kaupunkiseikkailut odottavat sinua, kun hyödynnät sähköpotkulauta vuokrauksen edut.

Lainaa Bondorasta kätevästi netin kautta

Bondora laina tarjoaa sinulle nopean ja vaivattoman rahoitusratkaisun erilaisiin elämäntilanteisiin. Bondora on kansainvälinen p2p-lainapalvelu, joka mahdollistaa yksilöiden välisen lainaamisen ilman välikäsiä ja pankkien byrokratiaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *