Haetko apua taloudenhallintaan?
Onko oma talous sekaisin?

Nordean 3 miljoonalle asiakkaalle mahdollisuus seurata omien ostosten hiilijalanjälkeä

Nordean asiakkaat pääsevät nyt tarkastelemaan maksukortilla tehtyjen ostostensa ympäristökuormitusta henkilökohtaisen hiilijalanjäljen avulla. Ominaisuus tulee osaksi Nordean digitaalisia pankkipalveluita, jotka ovat Pohjoismaissa 3 miljoonan asiakkaan käytössä.

Vastuullisuus on Nordealle tärkeä periaate, ja pankki pyrkii tekemään vastuullisten valintojen tekemisen mahdollisimman helpoksi myös asiakkailleen.

Tällä hetkellä pankki tarjoaa asiakkailleen esimerkiksi vihreitä asuntolainoja ja kestäviä sijoitusvaihtoehtoja. Uusia kestäviä ja vastuullisia tuotteita sekä palveluita kehitetään jatkuvasti.

Nyt Nordean asiakkaat voivat myös arvioida oman ostoskäyttäytymisensä ympäristövaikutuksia tarkastelemalla sen hiilijalanjälkeä mobiilipankista sekä omien korttiostosten seurantaan kehitetystä Nordea Wallet -sovelluksesta.

– Torjumme ilmaston lämpenemistä ja ilmastonmuutosta yhdessä yhdeksän miljoonan asiakkaamme kanssa. Mobiilisovellustemme käyttäjät näkevät tästä päivästä lähtien arvion henkilökohtaisesta hiilijalanjäljestään. Haluamme kannustaa heitä hyödyntämään näitä tietoja ilmaston ja ympäristön hyväksi, kertoo Nordean henkilöasiakkaista vastaava johtaja Sara Mella. 

– Hiilijalanjälkilaskuri on kätevä apuväline asiakkaille, jotka haluavat tehdä ilmastotekoja. He voivat käyttää tietoja hiilijalanjälkensä pienentämiseen tai kompensoimiseen, Sara jatkaa.

Hiilijalanjälki lasketaan hyödyntäen Ålandsbankenin kehittämää Åland Indexiä. Indeksi laskee korttiostosten keskimääräisen ympäristövaikutuksen kunkin tuotteen tai palvelun toimialan keskimääräisen hiilijalanjäljen perusteella. Suomalainen Ålandsbanken on edelläkävijä yksittäisen kuluttajan hiilijalanjäljen mittaamisessa ja visualisoimisessa.

– Nordean modernia mobiilialustaa käytetään yli miljardi kertaa vuosittain. Se on erinomainen tapa havainnollistaa asiakkaillemme heidän kulutuksensa ympäristövaikutuksia, Sara lisää.

Suomessa mobiilipankin on ottanut käyttöön 900 000 asiakasta, ja käyttäjien määrä kasvaa jatkuvasti.

Nordea jatkaa hiilijalanjälkilaskurin kehittämistä yhteistyössä Ålandsbankenin kanssa.

– Åland Indexin avulla Ålandsbanken haluaa muuttaa kuluttajakäyttäytymistä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Ålandsbankenin asiakkaat ovat jo muutaman vuoden voineet seurata ostoksensa ympäristövaikutuksia. Suuren ilmastovaikutuksen saavuttamiseksi haluamme tehdä yhteistyötä ja kytkeä Åland Index kaikkien pankkien asiakkaille. On hienoa, että Nordea näyttää esimerkkiä ja toimii edelläkävijänä ottamalla innovaatiomme käyttöön, Ålandsbanken Suomen johtaja Anne-Maria Saloniuskertoo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *